Yeni Nesil Diş Sağlığı Teknolojileri Geliştiriyor
Dişçilik ve diş sağlığı alanında yüksek performanslı makineler üreten Redon Teknoloji, inovasyon odaklı üretim anlayışı ile dental sektöre yenilikçi çözümler geliştiriyor
Redon Teknoloji; diş hekimleri, diş teknisyenleri ve laboratuvarlar için geliştirdiği 3 boyutlu yazılımlar ile dişçilik alanındaki cam kazıma makinelerinin yerli üretimini yapıyor. Ayrıca zirkon blokları, tarama cihazları, sinterleme fırını gibi ürünler üreten firma, geliştirdiği ürünler sayesinde diş hekimine giden hastaların tedavilerinin aynı gün içerisinde tamamlanabilmesine imkân sağlıyor. Ürünlerini başta Amerika ve Avrupa olmak üzere 17 ülkeye ihraç eden Redon Teknoloji, 30’dan fazla bayiliği ile de müşterilerine çözümler sunuyor.
KOSGEB’den aldıkları destekler sayesinde marka bilinirliğini, yurt dışı yatırımlarını ve kâr oranlarını artırdıklarını dile getiren Redon Teknoloji Yönetim Kurulu üyelerinden Emre Şinel ile başarılı firması hakkında röportaj gerçekleştirdik:
Kısaca kendinizden bahseder misiniz?
2012 yılında Kocaeli Üniversitesi Makina Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldum. Üretim alanındaki farklı şirketlerde deneyimlerim sonrasında 2015 yılında Armada Grup Şirketleri’nde CAM Satış Müdürü olarak çalışmaya başladım. Kurulduğu günden bu yana Redon Teknoloji Yönetim Kurulu’nda yer almaktayım.
İşletmenizin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçlerini anlatır mısınız?
Redon Teknoloji, 2016 yılında Armada grup şirketlerinden biri olarak faaliyete başladı. Armada Yazılım, tasarımdan üretime entegre çözümler sunan 3 boyutlu bir tasarım yazılımı olan SOLIDWORKS, bulut tabanlı tasarım ve iş birliği platformu 3DEXPERIENCE ve CNC makinelerinin programlanması için geliştirilmiş dünyanın en iyi CAM çözümü olan hyperMILL gibi yazılımların Türkiye distribütörü olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda bünyesinde yer alan Ar-Ge mühendisleriyle SOLIDWORKS ile entegre bir makro yazılım olan ArmadaWorks’ü geliştirdi. Çeşitli endüstriyel alanlardan kazanmış olduğu bilgi ve tecrübeleri Redon Teknoloji’ye aktaran Armada Yazılım, dişçilik sektörü üzerine olan 5 eksen CNC kazıma makinalarının üretimini ve geliştirilmesini sağladı. Redon Teknoloji bu sayede, çok kısa süre içerisinde Türkiye’de pazar lideri olmuş ve hızla global pazarda kendine yer edindi.
Faaliyetleriniz nelerdir?
Redon Teknoloji olarak dişçilik sektöründeki ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan analizler sonucunda, yüksek performanslı makineleri estetik bir tasarımla birleştirerek ulaşılabilir servis kolaylığı ve ekonomik çözümler sunmak için yola çıktık.
Diş hekimleri, laboratuvarlar ve diş teknisyenleri için dijital iş akışını oluşturan Cad/Cam kazıma makinelerinin üretimini yerli olarak yapmaktayız. Bu akış için gerekli olan zirkon blokları, tarama cihazları, tasarım yazılımları ve sinterleme fırını gibi bütün çözümleri müşterilerimize ve bayilerimize sunmaktayız.
Deneyimli ve uzman mühendis kadromuz ile sahip olduğumuz yüksek standartlardaki üretim kapasitesini avantaja çevirerek dişçilik sektöründe daima bir adım önde ilerliyoruz. Kalite ve hızı bir arada görebileceğiniz ürünler ile yeni nesil dental teknolojileri sunuyoruz.
Ürettiğiniz ürünler hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Dişçilik sektörünün talepleri doğrultusunda ilk ürünümüz Redon Hybrid Full ile ıslak ve kuru çalışma sistemini bir araya getirdik. Makinelerimizin monoblok gövde tasarımları, servo motor sürücü sistemleri ve geliştirdiğimiz yazılımlar sayesinde hızlı ve yüksek hassasiyetli makineler haline getirdik. Güçlü iş mili sayesinde titanyum ve krom kobalt gibi sert metallerin kazınması için ikinci makinemiz olan Redon GTR’ın üretimine başlandı. Hekimlerimizden gelen istekler doğrultusunda, kliniklerde tak-çalıştır esasına dayalı kullanabilmek üzere R-One+ tasarlandı. Bu sayede diş hekimine gelen hastaların tedavileri aynı gün içerisinde yapılabilmesine olanak verildi. Son olarak dünyada benzeri olmayan modüler bir cihaz olan BestMILL’i müşterilerimize ve partnerlerimize sunduk. Dünyada ilk defa modüler olarak bir yükleyici vasıtasıyla iki adet makinanın çalıştırılabilmesi sayesinde insan faktörünü azaltarak seri ve sorunsuz üretime yönelik bir makine tasarlamış olduk.
Redon Teknoloji’nin sektördeki konumundan ve yurt içi ile yurt dışı pazar payından bahsedebilir misiniz?
2018 yılında ilk makinemizin satışına başlamamızın akabinde, pandemiye rağmen hız kesmeden büyümeye devam ettik. 2022 yılı sonu itibariyle yurt içinde pazarı domine ederek dental sektöründe en çok satılan makine haline geldik. Başta Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 30’u geçen bayi sayımızla yurt dışında söz sahibi olduk. Redon Teknoloji olarak Dubai’de, Almanya’da, Amerika’da, Singapur’da ve birçok farklı ülkede katıldığımız fuarlar sayesinde, ayrıca yurt dışı bayilerimizle birlikte yaptığımız etkinlikler ile global pazarda kendini ispatlayan bir marka konumuna geldik. Bu noktada rakiplerimiz dahil, tüm sektörün geliştirdiğimiz teknolojiler için bizleri tebrik etmeleri, hem firmamız hem de ülkemiz adına bizlere gurur veriyor. Katıldığımız bütün fuarlarda “Made in Türkiye” imajıyla markamızı ve ülke bilinirliğimizi artırmayı hedefliyoruz.
Devlet desteklerinden ne şekilde ve hangi kurumlardan faydalandınız?
Bir Ar-Ge firması olarak iki adet tamamlanmış ve bir adet devam eden KOSGEB, ayrıca üç adet tamamlanmış ve iki adet devam eden TÜBİTAK olmak üzere toplamda sekiz adet destek projemiz mevcuttur.
Almış olduğunuz KOSGEB destekleri nelerdir? Bu destekler işletmenize ne gibi katkılar sağladı?
Sürecini tamamladığımız Yurt Dışı Pazar Destek Programı sayesinde marka bilinirliğimizi yurt dışında arttırma fırsatı bulduk. Bu destek ile yurt dışında daha fazla yatırım yaparak satışlarımızı artırdık.
Diğer bir KOSGEB’den aldığımız destek ise Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı. Bu projeyle üretim çıktılarını iyileştirdik ve artan verimliliğimiz sonucunda maliyetlerimizi düşürerek kâr oranımızı arttırdık.
Son olarak üzerinde çalıştığımız yine KOSGEB’den Ar-Ge projemizle de ülkemizde büyük eksiklik olduğunu düşündüğümüz yüksek hassasiyetli endüstriyel 5 eksen CNC makine projemiz olan Maksimo’nun çalışmalarına başladık. Ülkemize uygulanan direkt veya gizli ambargolar sebebiyle tedarikinde ciddi sorunlar yaşadığımız 5 eksen CNC makinelerini ülkemizde üretmek için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Bu anlamda ülkemizin geleceği için oldukça önemli olduğunu bildiğimiz bu projenin çok kısa süre içerisinde seri imalatına başlayarak büyük bir problemi çözmüş olmayı hedefliyoruz.
Gelecekte yapacağınız projeleriniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
En büyük hedefimiz Dental 4.0 endüstrisinin lideri olmak. Bugün birçok firma karanlık fabrika ve insansız üretim metodu ile insan gücünü azaltmayı hedefliyor. Biz bu aşamada yaptığımız ürünler ve yazılımlar ile hiçbir el müdahalesi olmadan üretim yapabilen laboratuvarlar hatta hasta tedavi edebilen klinikler hayal ediyoruz. Bu hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için de var gücümüzle çalışıyoruz.
Aldığınız herhangi bir ödül var mı?
İlk makinemiz olan Redon Hybrid alanında “Design Turkey Endüstriyel Tasarım” ödülüne layık görüldü.
BestMill ve R-One+ ürünlerimiz iF Uluslararası Forum Tasarımı tarafından verilen “iF Design ödülü” ve Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “German Design” ödülleriyle taçlandırıldı.
Kısa bir zaman önce de Best Print ürünümüz ile bir başka Alman Tasarım Ödülü olan “Red Dot” ödülünün sahibi olduk.
Küçük işletmelere ve girişimcilere tavsiyelerinizi alabilir miyiz?
Biz Redon Teknoloji olarak, kuruluş amacımızdaki hedefleri gerçekleştirerek sürekli büyüyen ve gelişen, müşteri beklentilerini en üst seviyede karşılaması ile tercih edilen, alanındaki en iyi makineleri tasarlayan ve sektöre yenilikleriyle yön veren, sadece yurt içinde değil bütün dünyada rekabet gücü ile örnek bir kuruluş olma yolunda ilerliyoruz. Bu anlamda en önemli tavsiyemiz küçük işletmelerin ve girişimcilerin hedeflerini zirveye koymalarıdır. Günümüzde hızla gelişen dünyada rakiplerin her zaman en az bir adım önlerinde olmalı ve fark yaratan iş modellerini benimsemeleri gerekiyor. Son olarak da başarı yolunda en önemli faktörün çok çalışmak olduğunu önemle vurgulamak isterim.
Galeri
Haftanın KOBİsi Son 10 Listesi
KOSGEB Destekleri ile Yurt Dışına Açıldı
Otomasyonda 40 Yıllık Tecrübe
Sağlık Sektörüne Yerli Sanal Gerçeklik Cihazı
Elektronik Atıkları Geri Kazandırıyor
Perakendede Ödeme Devrimi
Kadın Girişimci Sondaj Makinesi İhraç Ediyor
Vücut Isısı Takip ve İkaz Cihazı Geliştirdi
Savunma Ekipmanlarıyla Dünya Pazarında
Psikolojide Sanal Gerçeklik